Fahiş kira bedeline 331 TL para cezası - KARAMAN EV BUL karamanda satılık daire, karaman satılık daire, Karaman Sahibinden satılık daire, Karaman Konut, Sahibinden satılık daire karaman, Satılık daire karaman, Karaman Güncel ilan, Karaman daire ilanları, karaman apart, Karaman kiralık apart, Karaman satılık işyeri, Karamanda Yurt,

Fahiş kira bedeline 331 TL para cezası 11 Mart 2023

Fahiş kira bedeline 331 TL para cezası

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem 11 kentte büyük yıkıma yol açtı. Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır’da göç eden depremzedelere fahiş kira artışı uygulayan kişilere üçlü denetim başladı.

Satılık konutlarda ise 50 bin TL’den 600 bin TL’ye kadar ulaşan yükselişler yaşanıyor. Hatta pek çok şehirde fırsatçılar müstakil arazi fiyatlarını da yükseltti. Diyarbakır'da arazi fiyatları 2’ye katlandı. Resmi rakamlara göre 500 bine yakın depremzedenin göç ettiği Mersin'de 7 bin TL’lik daireler 14 bin liradan kiraya verilmeye başlandı.

Konya'da bazı semtlerde 5 bin lira olan kiralar, 10 bin TL’ye kadar yükseldi. Ankara'da da daha önce 6 bin TL olan şimdi konutlar 11 bin TL’den kiralanıyor. İnsanların şikayetleri artınca denetimler sıklaştırıldı. Söz konusu kentlerde İl Ticaret Müdürlükleri emlakçılara yönelik denetimler yapıyor. Ekipler, depremden önce ve sonraki kira fiyat oranlarını, sözleşmeleri ve komisyon fatura bedellerini inceleme altına alıyor.

331 BİN TL PARA CEZASI

Hazırlanan tutanaklar, Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na iletiliyor. Fahiş fiyat artışı belirlenmesi durumunda 33 bin TL ile 331 bin TL arasında ceza kesilebiliyor. Eğer müfettişler piyasa bozucu eylem tespit ederse 100 bin TL’den 2 milyon liraya kadar ceza uygulanabiliyor. Diğer taraftan,  Ankara  ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılıkları da dün ev satış ve kiralama bedellerinde ciddi artışlar meydana gelmesi üzerine soruşturma başlattı.

Kaynak : https://emlakkulisi.com/

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin;
karamanda satılık daire, karaman satılık daire, Karaman Sahibinden satılık daire, Karaman Konut, Sahibinden satılık daire karaman, Satılık daire karaman, Karaman Güncel ilan, Karaman daire ilanları, karaman apart, Karaman kiralık apart, Karaman satılık işyeri, Karamanda Yurt,